Hasznos Linkek

 

 

 

Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa9
mod_vvisit_counterTegnap13
mod_vvisit_counterA héten9
mod_vvisit_counterElőző héten95
mod_vvisit_counterA hónapban347
mod_vvisit_counterAz előző hónapban418
mod_vvisit_counterÖsszesen1088415
Ma 2024. február 26., hétfő, Edina napja van. Holnap Ákos és Bátor napja lesz.

Országgyűlési képviselők választása és népszavazás közlemény

FacebookIWIW megosztásGoogle könyvjelzőTwitter

Tiszadorogma Község Helyi Választási Iroda Vezetőjétől

3466 Tiszadorogma, Arany János út 21.

Telefon:49/356-910 /Fax: 49/356-911

__________________________________________________________________________

 

KÖZLEMÉNY

 

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 168. §, 169. §, 186. §, 250. §, 269. §, 278. §, valamint az országgyűlési képviselők általános választásán és az azzal közös eljárásban lebonyolított országos népszavazáson a választási irodák hatáskörébe tartozó feladatok végrehajtásának részletes szabályairól, a választási és népszavazási eredmény országosan összesített adatai körének megállapításáról, a fővárosi és megyei kormányhivatal választásokkal összefüggő informatikai feladatai ellátásának részletes szabályairól, valamint a közös eljárásban használandó nyomtatványokról szóló 3/2022. (I. 11.) IM rendelet 9. § (1) bekezdés c) pontja alapján – a Tiszadorogmai Helyi Választási Iroda vezetőjeként - a 2022. április 3. napjára kitűzött országgyűlési választásokkal összefüggésben az alábbi választási közleményt adom ki:

 

Az országgyűlési képviselők 2022. évi általános választását a köztársasági elnök 2022. április 3-ra tűzte ki.

 

A VÁLASZTÁSI KAMPÁNY

A hivatalos kampány a választást megelőző 50. napon - 2022. február 12-én indul és a szavazás napján a szavazás befejezéséig tart.

 

NÉPSZAVAZÁS

Az országgyűlési képviselők általános választásának napján kerül lebonyolításra az alábbi négy kérdésben a Magyarország Kormánya által kezdeményezett országos népszavazás.

 

• Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?

• Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

• Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

• Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

 

VÁLASZTÁSRÓL SZÓLÓ ÉRTESÍTŐ

A választás kitűzéséről és arról, hogy a választópolgár mely szavazókörben gyakorolhatja választójogát, a Nemzeti Választási Iroda értesítőben tájékoztatja a szavazóköri névjegyzékben szereplő választópolgárokat legkésőbb 2022. február 11-ig.

Az, hogy a választópolgár mely szavazókörben szavazhat - a lakóhelye alapján kerül meghatározásra.

 

AZ ÁTJELENTKEZÉS

Az átjelentkezésre irányuló kérelmet az a lakcíme szerinti szavazóköri névjegyzékben szereplő választópolgár nyújthat be, aki a szavazás napján Magyarország területén, de a magyarországi lakcíme szerinti szavazókörtől eltérő szavazókör területén tartózkodik.

A kérelem benyújtható:

- elektronikusan,

- személyesen mind a lakóhely, mind a tartózkodási hely szerinti helyi választási irodánál (HVInél),

- levélben kizárólag a lakóhely szerinti HVI-nél.

A kérelemnek legkésőbb 2022. március 25-én 16.00 óráig kell megérkeznie a HVI-hez.

Az átjelentkezés visszavonható, annak levélben vagy elektronikus azonosítás nélkül elektronikusan 2022. március 25-én 16.00 óráig, személyesen vagy elektronikus azonosítással elektronikusan április 1-jén 16.00 óráig kell megérkeznie a HVI-hez

 

KÜLKÉPVISELETEN TÖRTÉNŐ SZAVAZÁS IRÁNTI KÉRELEM

Külképviseleti névjegyzékbe való felvételre irányuló kérelmet a szavazóköri névjegyzékben szereplő, a szavazás napján külföldön tartózkodó választópolgár nyújthat be.

A kérelem benyújtható:

- elektronikusan,

- személyesen mind a lakóhely, mind a tartózkodási hely szerinti HVI-nél,

- levélben kizárólag a lakóhelye szerinti HVI-nél.

 A kérelemnek legkésőbb 2022. március 25-én 16.00 óráig kell a HVI-hez megérkeznie. A külképviseleti szavazás iránti kérelem visszavonható, annak március 30-án 16.00 óráig kell a HVI-hez megérkeznie.

 

A LEVÉLBEN SZAVAZÓK

A Nemzeti Választási Iroda felveszi a levélben szavazók névjegyzékébe azt a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárt, aki a legkésőbb a szavazást megelőző huszonötödik napon - 2022. március 9. - benyújtott kérelme alapján szerepel a központi névjegyzékben.

 

MOZGÓURNA IRÁNTI KÉRELEM

Mozgóurna iránti kérelmet a szavazóköri névjegyzékben szereplő, mozgásában egészségi állapota, fogyatékossága vagy fogva tartása miatt gátolt választópolgár nyújthat be.

A kérelem benyújtható:

- elektronikusan,

- írásban, személyesen, levélben vagy meghatalmazott útján annál a HVI-nél, amelynek szavazóköri névjegyzékén a választópolgár szerepel (így ha átjelentkezés miatt másik településen szavaz a választópolgár, oda szükséges a kérelmet benyújtani). A kérelmet levélben vagy elektronikus azonosítás nélkül elektronikus úton március 30-án 16.00 óráig, míg személyesen vagy elektronikus azonosítással elektronikus úton április 1-jén 16.00 óráig, ezt követően a szavazás napján 12.00 óráig elektronikus azonosítással elektronikus úton a HVI-nél, vagy papír alapú kérelemmel a szavazatszámláló bizottságnál lehet benyújtani.

 

A NÉVJEGYZÉKKEL KAPCSOLATOS KÉRELMEK

A névjegyzékkel kapcsolatos kérelmek benyújthatók elektronikusan a www.valasztas.hu honlapon keresztül (elektronikus azonosítás nélkül, valamint elektronikus - ügyfélkapus - azonosítással), továbbá levélben vagy személyesen. Felhívjuk a figyelmet, hogy valamennyi kérelem benyújtása esetén az adatoknak pontosan, a személyi okmányokban feltüntetettek szerint kell szerepelniük! A kérelem formanyomtatványok letölthetőek a www.valasztas.hu honlapon.

 

 

 

 

 

 

                                                                                   Burainé Hajdu Éva

                                                                                  HVI vezető