Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Sport Tábor

Célunk az, hogy a Kistérségben élő gyermekeknek nyári elfoglaltságot biztosítsunk, amit a sporttal és természeti értékeink megismertetésével kötünk össze.

A Tiszadorogmai Révátkelő gyönyörű természeti környezetben fekszik. Nagyon sok védett növénnyel, madarakkal találkozik az ide látogató. A táborozás ideje alatt lehetőséget biztosítunk viziturára bérelt csónakokkal, kerékpárral meglátogatjuk a Borsodi Mezőség területén lévő széklápa tanyát, ahol mesterségesen visszaállított vizes élőhelyet nézünk meg. Autóval elmegyünk Poroszlóra, ahol a Tisza-tavi ökoturisztikai tanösvénnyel ismertetjük meg a gyermekeket.
Gyalogtúrát szervezünk az országosan védett Tiszadorogmai Görbe-erdőbe, és megmutatjuk a gyermekeknek a Tiszadorogma – Tiszabábolna között lévő tanösvényt, ezt is gyalogtúra keretében.
Autóval meglátogatjuk az Egyek - Pusztakócsi mocsarakat, és a „só úton” végigmenve megnézzük a „Meggyes Csárda” múzeumot. 

Szellemi vetélkedőket szervezünk kistérséggel kapcsolatban.

Természetesen nem maradhat el a napi kétszeri edzés sem. Reggeli torna, illetve délutánonként a kondi-termet, ping-pong asztalt, csocsót, focipályát használhatják a táborozó gyermekek.

Fürdést a Poroszlói szabad strandon és a Tiszabábolnai holtágon tervezzünk.

Minden jog fenntartva © 2024 Tiszadorogma