Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Vesszős Napok

Egyekkel közösen minden évben megrendezzük a Tisza-parti találkozót ennek része a Vesszős Napok hagyományőrző rendezvényünk.
Nagyon sikeres, a Tisza-tavi Régióban széles körben ismert. 2003-ban a Vesszős Napok rendezvényünk elnyerte a Tisza-tó legsikeresebb rendezvénye címet. Nemzetközi hírneve is van hiszen mindkét községnek van testvérkapcsolata. Egyeknek a Lengyelországi Radzin Podlasky, a Romániai Kisbereg, Tiszadorogmának a Németországi Niedervisa, akik képviseltetik magukat a rendezvényen.


 A rendezvényünk elsősorban a hagyományőrzésre épül. Tiszadorogogmán évszázadok óta foglalkoznak a kosárfonással az alapanyagot a Tisza árterén lévő fűzfa biztosította. Ma már csak ültetett veszőkből fonják amit megvásárolnak  a kosárfonók. Nagyon szép használati tárgyakat bevásárló kosarakat, dísztárgyakat készítenek az ügyes kezű Dorogmai asszonyok. Ez, a mai napig kiegészítő jövedelmet jelent a családoknak. A rendezvény célja, hogy minél többen megismerjék a településeket, a gyönyörű természeti adottságokat és minél többen keressenek fel bennünket, akik pihenni szeretnének. Az elmúlt évben meghirdettük a térség leggyorsabb kosárfonója versenyt, ezt ebben az évben is tervezzük.    
Egyeken a térségben élő népdalkörök mutatkoznak be.

Minden jog fenntartva © 2024 Tiszadorogma