Hasznos Linkek

 

 

 

Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa5
mod_vvisit_counterTegnap13
mod_vvisit_counterA héten18
mod_vvisit_counterElőző héten95
mod_vvisit_counterA hónapban250
mod_vvisit_counterAz előző hónapban394
mod_vvisit_counterÖsszesen1088712
Ma 2024. március 19., kedd, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Turizmus

FacebookIWIW megosztásGoogle könyvjelzőTwitter

 

Sport Tábor

Célunk az, hogy a Kistérségben élő gyermekeknek nyári elfoglaltságot biztosítsunk, amit a sporttal és természeti értékeink megismertetésével kötünk össze.

A Tiszadorogmai Révátkelő gyönyörű természeti környezetben fekszik. Nagyon sok védett növénnyel, madarakkal találkozik az ide látogató. A táborozás ideje alatt lehetőséget biztosítunk viziturára bérelt csónakokkal, kerékpárral meglátogatjuk a Borsodi Mezőség területén lévő széklápa tanyát, ahol mesterségesen visszaállított vizes élőhelyet nézünk meg. Autóval elmegyünk Poroszlóra, ahol a Tisza-tavi ökoturisztikai tanösvénnyel ismertetjük meg a gyermekeket.
Gyalogtúrát szervezünk az országosan védett Tiszadorogmai Görbe-erdőbe, és megmutatjuk a gyermekeknek a Tiszadorogma – Tiszabábolna között lévő tanösvényt, ezt is gyalogtúra keretében.
Autóval meglátogatjuk az Egyek - Pusztakócsi mocsarakat, és a „só úton” végigmenve megnézzük a „Meggyes Csárda” múzeumot. 

Szellemi vetélkedőket szervezünk kistérséggel kapcsolatban.

Természetesen nem maradhat el a napi kétszeri edzés sem. Reggeli torna, illetve délutánonként a kondi-termet, ping-pong asztalt, csocsót, focipályát használhatják a táborozó gyermekek.

Fürdést a Poroszlói szabad strandon és a Tiszabábolnai holtágon tervezzünk.
 

Vesszős Napok

Egyekkel közösen minden évben megrendezzük a Tisza-parti találkozót ennek része a Vesszős Napok hagyományőrző rendezvényünk.
Nagyon sikeres, a Tisza-tavi Régióban széles körben ismert. 2003-ban a Vesszős Napok rendezvényünk elnyerte a Tisza-tó legsikeresebb rendezvénye címet. Nemzetközi hírneve is van hiszen mindkét községnek van testvérkapcsolata. Egyeknek a Lengyelországi Radzin Podlasky, a Romániai Kisbereg, Tiszadorogmának a Németországi Niedervisa, akik képviseltetik magukat a rendezvényen.


 A rendezvényünk elsősorban a hagyományőrzésre épül. Tiszadorogogmán évszázadok óta foglalkoznak a kosárfonással az alapanyagot a Tisza árterén lévő fűzfa biztosította. Ma már csak ültetett veszőkből fonják amit megvásárolnak  a kosárfonók. Nagyon szép használati tárgyakat bevásárló kosarakat, dísztárgyakat készítenek az ügyes kezű Dorogmai asszonyok. Ez, a mai napig kiegészítő jövedelmet jelent a családoknak. A rendezvény célja, hogy minél többen megismerjék a településeket, a gyönyörű természeti adottságokat és minél többen keressenek fel bennünket, akik pihenni szeretnének. Az elmúlt évben meghirdettük a térség leggyorsabb kosárfonója versenyt, ezt ebben az évben is tervezzük.    
Egyeken a térségben élő népdalkörök mutatkoznak be.